HePi Evenementen

HePi is de afkorting voor het Hemelvaart evenement en het Pinksterweekend. Het Pinksterweekend werd voor het eerst georganiseerd in 1990 door Aad en Lotty Keijzer bij de oprichting van de BavariaClub (inmiddels is de naam omgedoopt tot Bavaria Zeilclub). Het Pinksterweekend vindt traditiegetrouw plaat op de noordelijke wateren, IJsselmeer of Markermeer. In 2001, toen de club groter werd, heeft Gerben van Bers het initiatief genomen om ook en dergelijk evenement in het zuiden te organiseren waardoor het Hemelvaartevenement was geboren.

Hoewel de club in de loop der tijd vele andere evenementen kent blijven de HePi evenementen behoren tot de belangrijke clubactiviteiten waarbij we elk jaar weer kunnen rekenen op totaal van ruim 100 deelnemende schepen met zon 300 opvarenden.

De evenementen zien er elk jaar weer wat ander uit en worden aangepast aan de plaats waar het evenement wordt georganiseerd. De basis elementen gezelligheid en een vriendschappelijke wedstrijd blijven de sleutelwoorden van deze zeer populaire voorjaarsevenementen.

De details vindt u in de evenementenkalender.
Reclame maken voor deze evenement is eigenlijk niet nodig maar om een indruk te krijgen kunt u de onderstaande filmfragmentjes bekijken (© Peter Steingröver, 2006)
videofragment: De start van de wedstrijd
videofragment: De dinghy-wedstrijd
Het bestuur c.q. de organisatie van de BAVARIA ZEILCLUB kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade welke zich in dit weekend manifesteert. Deelname aan de wedstrijd geschiedt geheel voor eigen risico.